Recept na velikonočního beránka
České Velikonoce jsou spojené se spoustou tradičních pokrmů. Jedním z nich je také velikonoční beránek.
Základem beránka je třené těsto, které můžeme dochucovat dalšími ingrediencemi. Paní Simona Svobodová, místopředsedkyně sdružení Hemojunior, jej připravuje s tvarohem a o svůj recept se rozhodla podělit také s našimi čtenáři.
Přejeme vám příjemné pečení a krásné prožití svátečních dnů.
Suroviny
Na přípravu těsta budete potřebovat:
4 vejce
200 g másla
250 g měkkého tvarohu v kostce
230 g moučkového cukru
300 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
6 lžic vlažného mléka
1 prášek do pečiva
kůru z citronu, která nebyla chemicky ošetřena
Všechny suroviny si připravíme s předstihem, aby při zpracování měly pokojovou teplotu.
Postup
Vyšleháme máslo s moučkovým cukrem a žloutky, přidáme tvaroh a dobře promícháme. Poté vmícháme vanilkový cukr, 6 lžic vlažného mléka, nastrouhanou kůru z citronu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, na závěr přidáme tuhý bílkový sníh.
Těsto nalijeme do velké beránkové formy vymaštěné tukem a vysypané hrubou moukou. Pečeme přibližně 50 až 60 minut při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!
Velikonoční beránek Simony Svobodové
NP-15649, březen 2021